Werkwijze fotoshoot op locatie

De 4 stappen voor een onvergetelijke fotoshoot

Achteraf krijg ik altijd te horen hoe leuk iedereen het vond. En hoe gezellig en ontspannen het was. Voor mij is dat het grootste compliment. Dat iedereen zich comfortabel en ontspannen voelt. Benieuwd hoe ik dat doe? Ontdek de 4 stappen voor een onvergetelijke fotoshoot.

De voorbereiding

We spreken samen een dag, locatie en tijd af. Het perfecte moment voor sfeervolle, zachte en warme foto’s is tijdens golden hour; het laatste uur voor zonsondergang. Goed om rekening mee te houden als je jonge kinderen hebt. Een ander tijdstip afspreken kan natuurlijk ook. Bij felle zon midden op de dag zoeken we de schaduw op voor zacht licht. Regent het? Dan verplaatsen we de shoot.

Kledingstress? Daar kan ik bij helpen.

Je ontvangt van mij een stijlgids met handige kledingtips en moodboards. Ook leuk: ik heb verschillende jurken die je gratis kunt lenen tijdens de shoot. Dat geeft de shoot nét dat beetje extra!

De fotoshoot

We ontmoeten elkaar op locatie en lopen samen naar de plek waar we foto’s gaan maken. Tijdens de shoot geef ik tussendoor kleine aanwijzingen, stel ik vragen of laat ik jullie gewoon even lekker een stukje lopen. We maken foto’s in verschillende samenstellingen, op verschillende plekken en met verschillende emoties. Wil je een kledingruil doen? Ook dat is geen probleem. Zo heb jij straks voldoende te kiezen! Na ongeveer een uurtje ronden we de shoot af en gaan we met een grote glimlach weer naar huis.

Ik heb oog voor kinderen

Ik betrek kinderen echt bij de shoot. Laat ze zelf door de lens kijken. Helpen met leuke plekjes zoeken. En voel aan als kinderen even lekker met rust gelaten willen worden. Zo blijft de shoot leuk en gezellig. En weet ik zeker dat ze het dagen later nog over de leuke dag hebben!

De fotoselectie

Kun je niet wachten op het resultaat? Je ontvangt binnen 24 uur alvast een kleine preview met 1 of 2 foto’s. Na de fotoshoot maak ik de eerste selectie. Ik kies de spontane, liefdevolle en échte foto’s. Meestal zo’n 50. Van die selectie doe ik alvast de kleurbewerking, zodat alle foto’s in dezelfde stijl zijn.

Gepersonaliseerde online galerij

Zodra ik daarmee klaar ben ontvang je van mij een e-mail met de inloggegevens voor jouw gepersonaliseerde fotogalerij. Daar kun je door middel van hartjes aangeven welke foto’s jouw favoriet zijn en je wilt bestellen. Op basis van het aantal favorieten stuur ik je de factuur voor de shoot. Heb je betaald? Dan zet ik de puntjes op de i.

De oplevering

Klaar met de selectie? Dan loop ik ‘m nog een keer zorgvuldig na en doe de final touches. Storende elementen en oneffenheden zal ik waar mogelijk weghalen. En dan is het zo ver! Je ontvangt jouw fotoselectie, en eventueel de illustratie, in hoge resolutie via e-mail. Een gave herinnering waar je hopelijk nog jaren met veel plezier naar terug kijkt!

Kies je The Full Story?

Dan ontvang je naast alle foto’s een leuk extraatje! Een handgemaakte illustratie van een foto naar keuze. Je kunt je keuze aan mij doorgeven. Dan zet ik de opdracht uit bij de illustrator.

Wil je een fotoboek laten maken? Of een foto laten afdrukken

Ook dat is mogelijk! Een mooi fotoboek gebonden in harde linnen kaft. Met sterk en mooi fotopapier. Ik heb daar een professionele fotoservice voor. Laat het me weten als je hier gebruik van wilt maken.

Bekijk mijn fotoalbums

Dus waar wacht je nog op? Bekijk mijn fotografie portfolio om een indruk te krijgen van mijn werk. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor jouw eigen onvergetelijke fotoshoot. Ik kan niet wachten om samen met jou iets moois te creëren!

Review

“Ik voelde me helemaal op mijn gemak”

“Wat ben ik blij met de prachtige foto’s! Ik twijfelde of een zwangerschapsshoot wel iets voor mij was. Toch gedaan en dat was een goede keuze! Denise zorgde er voor dat ik erg op mijn gemak was en gaf veel goede tips. Ik was er zo blij mee dat ik 1 jaar later ook een family shoot heb gedaan! Denise heeft oog de perfecte locatie, zorgt er voor dat iedereen op zijn gemak is, en straalt rust uit. Zeker een aanrader!”

– Sharon