Zwangerschapsshoot2023-03-04T15:34:20+00:00

Zwangerschap fotografie

Als ik fotoboeken van vroeger bekijk blijft het bijzonder. Mijn moeder in verwachting. Van mij. Die foto’s roepen direct zoveel emoties op. Keer op keer bijzonder om terug te kijken. Boek je een fotoshoot tijdens je zwangerschap? Dan leg je dat bijzondere moment vast. Niet alleen voor nu, maar net zozeer voor later. Wanneer je kindje bij het terugkijken tegen je zegt; “kijk eens mama, toen zat ik nog in jouw buik!”

Bekijk prijzen

Portfolio zwangerschapsfotoshoots

Ben je geïnteresseerd in een zwangerschapsfotoshoot? Neem eens een kijkje in mijn portfolio voor inspiratie en voorbeelden.

Jouw zwangerschap laten fotograferen

Het blijft fantastisch om zoveel prachtige zwangere vrouwen te mogen fotograferen. In die laatste weken voor je kindje komt nog even een moment voor jezelf. Om die bijzondere periode voor later vast te leggen. Van dromerige foto’s op het strand tot intieme foto’s in de duinen. Ik ga graag met je op pad.

Bekijk mijn werkwijze

Veelgestelde vragen

Wat doe je aan bij een zwangerschapsshoot?2023-03-04T14:56:41+00:00

De juiste kleding is een belangrijk onderdeel voor de sfeer van je foto’s. Een wijd vallende maxi jurk werkt goed. Het is vrouwelijk, zwiert lekker en je kunt er mooie contouren mee maken. Gelukkig zijn die ook helemaal in! Wil je wat meer huid zien? Mooie lingerie met een kimono of witte blouse van je partner is ook erg gaaf om mee te nemen. Kies voor kleuren die mooi passen bij de locatie waar je de foto’s maakt. Voor een zwangerschapsshoot in de duinen of op het strand raad ik lichte kleuren aan. Zoals wit, beige, lichtroze. Maak je foto’s in een groene omgeving, zoals het bos of een park? Dan is het mooi om groentinten te kiezen. Kies zoveel mogelijk voor effen stoffen. Prints maken de foto al snel druk. Zwart raad ik altijd af. Dat komt op de foto erg hard over.

Voorafgaand aan de zwangerschapsshoot stuur ik je een stijlgids met extra tips en moodboards. Ik heb ook verschillende zwangerschapsjurken die je gratis mag lenen voor de fotoshoot.

Wat is de beste periode voor een zwangerschapsshoot?2023-03-04T14:57:23+00:00

De beste periode voor een zwangerschapsshoot is meestal tussen de 28 en 34 weken van je zwangerschap. Op dit moment is je buik groot genoeg om goed zichtbaar te zijn op foto’s, maar heb je nog genoeg energie en flexibiliteit om comfortabel te kunnen poseren. Maar iedere zwangerschap verloopt weer anders. Dus het gaat er vooral om waar jij je prettig bij voelt. We kiezen altijd een datum in overleg.

Review

“Denise gaf positieve aanmoedigingen”

“Denise gaf goede tips en aanwijzingen. Door haar positieve aanmoedigingen voelde ik me helemaal op mijn gemak. Echt een goed teken! Ik vond een fotoshoot via Smoelwerk Fotografie heel relaxt.”

– Edith