Kleren maken de man. Uh, zwangere vrouw. Je kunt je misschien wel voorstellen dat kleding een heel belangrijk onderdeel is van het resultaat van de foto. Daarom lees je dit artikel waarschijnlijk ook. Gelukkig heb ik al heel wat zwangere vrouwen mogen fotograferen. En ik weet uit ervaring welke zwangerschapskleding wel en niet werkt op de foto. Dus don’t stress, met deze tips komt het helemaal in orde!

Kies voor een wijdvallende maxi zwangerschapsjurk

Een wijdvallende maxi jurk is bij uitstek heel geschikt voor een zwangerschapsshoot. Deze jurken zijn niet alleen vrouwelijk en comfortabel, maar ook flatterend voor je zwangere buik. Ze zwieren mooi mee met je bewegingen, of tijdens een briesje, waardoor je prachtige contouren kunt creëren. Bovendien zijn maxi jurken momenteel helemaal in de mode, dus je vindt ze in allerlei stijlen en kleuren.

Durf je het aan, iets meer bloot?

Als je wat meer huid wilt laten zien, kun je kiezen voor mooie lingerie in combinatie met een kimono of een witte blouse van je partner. Doe jij mooie lingerie aan? Neem ik een witte en zwarte kimono voor je mee! De kimono zorgt voor een stijlvol contrast met de lingerie, en maakt de foto romantisch en een vleugje sexy.

Kies de juiste kleuren voor de locatie

De kleur van je zwangerschapskleding moet mooi passen bij de locatie waar de foto’s worden gemaakt. Voor een shoot in de duinen of op het strand zijn lichte kleuren zoals wit, beige, en lichtroze perfect. In een groene omgeving, zoals een bos of park, zijn groentinten een mooie keuze. Vermijd prints, omdat deze de foto snel druk kunnen maken. Zwart raad ik af, omdat dit op de foto erg hard overkomt.

Voorbereiding en extra tips

Voorafgaand aan de zwangerschapsshoot stuur ik je een stijlgids met extra tips en moodboards. Dit helpt je bij het maken van de juiste kledingkeuze. Daarnaast heb ik verschillende zwangerschapsjurken en kimono’s die je gratis mag lenen voor de fotoshoot.

Drie extra tips voor jouw perfecte look:

  1. Kijk eens op Pinterest: Pinterest is een geweldige bron van inspiratie. Zoek naar “zwangerschapsshoot outfits” om ideeën op te doen voor je kledingkeuze.
  2. Match met de kleuren van je interieur: Kijk naar de kleuren die je al in je huis hebt. Vaak geven deze een goed beeld van welke kleuren je mooi vindt en die je goed staan. En wil je een foto van de zwangerschapsshoot laten afdrukken en ophangen? Dan past het mooi in het geheel.
  3. Kies kleding waarin jij je extra vrouwelijk voelt: Ken je dat? Een outfit waar je altijd een compliment over krijgt als je ‘m aan hebt? Bedenk waarom dat is. Is het de kleur? Het model? Neem die outfit dan als inspiratie voor de shoot. Want als je je al goed voelt in je outfit, is het ook eenvoudiger om lekker te ontspannen tijdens de zwangerschapsshoot.

Een goede voorbereiding en de perfecte outfit maken je zwangerschapsshoot een onvergetelijke ervaring. Heb je interesse in een fotoshoot? Stuur mij dan een berichtje. Ik zet je graag op de foto!