Misschien voelt het lang, 9 maanden wachten tot je eindelijk je kindje in je armen kan nemen. Maar geloof me, als de baby er eenmaal is, ben je de zwangerschap (en alle kwaaltjes) binnen no time weer vergeten. Hoe leuk is het dan om mooie foto’s te hebben van toen je buik zo mooi rond was? Maarja, wat is dan de beste periode om dit te doen? Ik adviseer om foto’s te laten maken in je laatste trimester. Idealiter tussen de 34 en 36 weken van je zwangerschap. In deze periode is je buik mooi rond en goed zichtbaar op foto’s, maar heb je ook nog voldoende energie en flexibiliteit om comfortabel te poseren.

Waarom tussen de 34 en 36 weken?

Misschien zit je buik soms in de weg, maar tijdens een zwangerschapsshoot wil je die mooie buik natuurlijk showen. Het verschilt per persoon en per zwangerschap hoe snel je buik groeit en hoe groot deze wordt. Als richtlijn geef ik altijd mee dat een shoot rond de 34 tot 36 weken goed is. Over het algemeen is je buik dan groot genoeg om duidelijk te laten zien dat je zwanger bent, maar nog niet zo groot dat het poseren moeilijk of ongemakkelijk wordt. Bovendien voel je je in deze fase meestal nog relatief energiek en kun je gemakkelijker verschillende poses aannemen zonder al te veel ongemak.

Flexibiliteit en comfort

Elke zwangerschap is uniek, en wat voor de ene vrouw werkt, werkt misschien niet voor de andere. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt tijdens de fotoshoot. Als je je eerder of later in je zwangerschap prettiger voelt, kunnen we de datum altijd in overleg aanpassen. Het gaat erom dat je ontspannen bent en goed in je vel zit, zodat je dit uitstraalt op de foto’s.

Planning in overleg

Het kiezen van de juiste datum voor je zwangerschapsshoot doen we samen. We bespreken je wensen en zorgen ervoor dat de timing perfect is afgestemd op jouw comfort en energielevel. En loopt het allemaal niet zoals je had gedacht, geen probleem, dan kijken we naar een alternatief.

Tips voor een geslaagde zwangerschapsshoot

  1. Het juiste tijdstip: Het gouden uur, het uur voor zonsondergang, geeft zacht en warm licht, ideaal voor elegante foto’s. Ik leg je uit wanneer dat is.
  2. Locatiekeuze: Denk aan een mooie buitenlocatie zoals een park, strand, of open veld. Deze plekken bieden een prachtige natuurlijke achtergrond.
  3. Kledingkeuze: Draag comfortabele kleding die je buik accentueert. Een wijde, lange jurk werkt heel goed, vooral als er een lekker briesje waait. Ik heb jurken in mijn client closet die je gratis kunt lenen. Een blote buik met mooie lingerie staat ook erg mooi op de foto. En ik heb een zwarte en witte kanten kimono, die er mooi bij passen.
  4. Accessoires: Misschien wil je nog iets persoonlijks toevoegen. Zoals echofoto’s. Ook dat kan erg leuk zijn voor de foto. En geeft de foto net wat meer betekenis.
  5. Ontspan en geniet: De belangrijkste tip is om te ontspannen en te genieten van het moment. Een ontspannen houding straalt door in de foto’s en zorgt voor de mooiste resultaten. Dat klinkt makkelijker dan het is. Geloof me, de eerste 2 minuten zijn misschien ongemakkelijk. Ik zorg ervoor dat je die camera snel vergeet.

Een zwangerschapsshoot is een bijzondere manier om deze unieke tijd in je leven vast te leggen. Heb je interesse in een fotoshoot? Stuur mij dan een berichtje. Ik zet je graag op de foto!