Een newbornshoot bij jullie thuis is een prachtige manier om de eerste momenten met je kleintje vast te leggen. Het kan ook een beetje stressvol zijn, vooral als jullie alles rondom het leven met een baby nog aan het uitvogelen zijn. Daarom is het fijn om alvast te weten wat je tijdens een fotoshoot van jullie nieuwe gezin kunt verwachten. Met deze 5 onmisbare tips zorg je ervoor dat de fotosessie ontspannen verloopt en je de mooiste foto’s krijgt van je pasgeboren baby.

1. Maak de ouderslaapkamer klaar

De meeste foto’s tijdens een newbornshoot worden gemaakt in de ouderslaapkamer. Daar is meestal meer ruimte en licht dan in de babykamer. En heeft het voordeel van een groot bed waar jullie lekker met de baby kunnen knuffelen. Zorg er dus voor dat de slaapkamer opgeruimd is, zodat er geen afleidingen zijn in de foto’s. Een schoon, wit, effen laken op het bed geeft een rustige en tijdloze uitstraling aan de foto’s. Deze neutrale achtergrond zorgt ervoor dat de focus op jullie en de baby blijft.

2. Kies voor een mooi boxpakje

Trek je baby een comfortabel en mooi boxpakje aan. Boxpakjes blijven goed zitten en zorgen ervoor dat je baby er altijd schattig uitziet zonder dat je constant kleding hoeft te corrigeren. En leg voor de zekerheid een extra setje klaar. Soms wil er nog weleens een volle luier of een beetje melk voor vlekken zorgen. 

3. Draag neutrale en lichte kleuren

Zijn jullie op zoek naar tijdloze en zachte foto’s? Kies dan voor neutrale en lichte kleding. Felle kleuren en drukke patronen kunnen afleiden en passen vaak niet goed bij de sfeer die je wilt tijdens een newbornshoot. Denk aan kleuren zoals wit, beige, lichtgrijs of pasteltinten.

4. Plan de shoot rond de slaap- en voedingtijden van je baby

Een tevreden en rustige baby zorgt voor de beste foto’s. Probeer de shoot te plannen na een voeding en wanneer je baby normaal gesproken slaapt. Een volle buik en een slaperige baby maken het gemakkelijker om mooie, ontspannen foto’s te maken. En meestal is het in de ochtend nog wat meer ontspannen dan eind van de middag, wanneer jullie er al een hele dag op hebben zitten. In overleg kiezen we een tijdstip dat het beste past bij het ritme van je baby. Wil je graag ook foto’s van het voedingsmoment, dan is het handig als ik kom voordat de baby weer mag eten.

5. Plan de rest van de dag geen activiteiten

Een newbornshoot kan wat tijd in beslag nemen, vooral omdat baby’s onvoorspelbaar zijn. Ik neem dan ook alle tijd voor jullie. Als je baby een pauze nodig heeft om te eten of verschoond te worden, is dat helemaal prima. Meestal ben ik 1 tot 1,5 uur bezig met een newbornshoot. Een ontspannen en rustige sfeer helpt iedereen, inclusief je baby, om zich op zijn gemak te voelen. Toch kan het best intens zijn, zo’n fotoshoot. Houd jullie agenda de rest van de dag daarom lekker leeg. 

Met deze 5 tips zorgen we ervoor dat de sessie soepel en ontspannen verloopt. En hebben jullie voor altijd mooie foto’s van toen de baby nog zo klein was. Wil je een newbornshoot boeken? Neem dan contact met mij op, dan plannen we een afspraak. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en deze speciale tijd vast te leggen!